Plněná velikonoční vajíčka s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cukr moučkový
  • 240 g Máslo čerstvé
  • 240 g Mouka polohrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Kokos strouhaný
  • 60 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1408 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 470 mg
  • Draslík 352.3 mg
  • Vláknina 5336 mg
  • Vitamín A 5336 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 96.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve šlehači šleháme změklé máslo, žloutky a cukr do husté pěny. Poté postupně zašleháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaovým práškem. Na závěr lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175 °C pečeme, až je piškot růžový. Upečený piškot necháme přes noc uležet.

  • 3

    Z piškotu vykrajujeme tvořítkem vajíčka, která podélně rozpůlíme, naplníme krémem a kromě spodní části potřeme i celá vajíčka a obalíme v kokosu.

  • 4

    Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem, kakaem, rumem a přimícháním rozdrobeného piškotu, který nám zbyl z vykrájených vajíček.

Komentáře k receptu