Velikonoční vejce plněná nivou, paštikou a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Paštika játrová
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 70 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 80 g Šunka dušená
  • 50 g Salám Herkules
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 597 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 471.8 mg
  • Draslík 377.4 mg
  • Vláknina 1999.9 mg
  • Vitamín A 1999.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, sýr nastrouháme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na měsíčky.

  • 2

    Vejce oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, nastrouháme je, osolíme, opepříme a utřeme se změklým máslem. Třetinu žloutků umícháme se strouhaným sýrem dohladka, třetinu s paštikou, kterou ochutíme mletou paprikou a poslední třetinu vymícháme s hořčicí.

  • 3

    Hotové náplně plníme do bílků a pod fólií necháme v chladničce vychladit.

  • 4

    Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe plněnými půlkami vajec, obložíme kornoutky ze šunky a salámu a měsíčky rajčat.

Komentáře k receptu