Mořský ďas na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořský ďas
  • 300 g Anglická slanina
  • 20 g Koření na ryby
  • 20 g Křen
  • 10 g Oregano sušené
  • 10 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprika zelená
  • 3 ks Cibule červená
  • 0.84 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1125 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 802.7 mg
  • Vláknina 8130 mg
  • Vitamín A 8130 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Gril potřeme olejem (20 ml) a zahřejeme na vysokou teplotu. Dřevěné špejle a párátka namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, naporcujeme, každou porci potřeme olejem, osolíme, posypeme kořením a zabalíme do anglické slaniny, kterou spojíme ve vodě namočenými párátky a napichujeme na mokré dřevěné špejle. Napíchneme cibuli, rybu, papriku a tak pokračujeme až do spotřebování surovin.

  • 3

    Připravené špejle naskládáme do středu rozehřátého grilu, okraje obložíme nakrájenou vekou, kterou pokapeme olejem, posypeme oreganem a spolu s rybou z každé strany opékáme asi 15 minut.

  • 4

    Upečené porcujeme na talíře, přidáme nastrouhaný křen a opečené krajíce veky.

Komentáře k receptu