Velikonoční řezy z kompotovaných švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 800 g Kompot švestkový
  • 60 g Mandle
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1075 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 132 g
  • Cholesterol 188.7 mg
  • Draslík 514.3 mg
  • Vláknina 12998.8 mg
  • Vitamín A 12998.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotované švestky slijeme a necháme okapat. Mandle upražíme nasucho dozlatova a drobně nasekáme.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem. Po částech vmícháme rozšlehaná vejce a prosátou mouku se skořicí a kypřícím práškem. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymazaném plechu. Na těsto nahusto naklademe okapané poloviny švestek a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 50 minut.

  • 3

    Upečený koláč nakrájíme na řezy, posypeme mandlemi a přes sítko posypeme cukrem.

Komentáře k receptu