Velikonoční řezy z čokoládových sušenek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Sušenky BeBe kakaové
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Čokoláda bílá
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 350 g Žervé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 plátek Želatina plátková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 75.9 mg
  • Draslík 8.3 mg
  • Vláknina 8583.3 mg
  • Vitamín A 8583.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládové sušenky rozdrtíme válečkem a v míse je utřeme se změklým máslem. Směs rozetřeme a upěchujeme na plech, který jsme vyložili alobalem, a asi půl hodiny uložíme do chladu.

  • 2

    Želatinu necháme nabobtnat ve vodě podle návodu, bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme zchladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem a žervé a přimícháme zchladlou čokoládu. Do směsi přimícháme scezenou želatinu, dobře promícháme a necháme vychladit. Smetanu a bílek ušleháme a střídavě vmícháme do krému. Hotový krém rozetřeme na sušenkový korpus a pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny ztuhnout.

  • 3

    Poté řezy ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou, zaprášíme kakaem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu