Omeleta s mandlemi a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Čokoláda hořká
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Ztužovač šlehačky
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.5 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 559.4 mg
  • Draslík 310.6 mg
  • Vláknina 5368 mg
  • Vitamín A 5368 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle nasekáme, čokoládu nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V míse rozmícháme vejce s mlékem, mandlemi, Solamylem a cukrem.

  • 3

    Z těsta na oleji usmažíme čtyři omelety, které na talíři složíme do kornoutu. Do vnitřku kornoutu vložíme část pevně ušlehané smetany, omeletu poprášíme kakaem, cukrem, ozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládou.

Komentáře k receptu