Zapečené ančovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 250 g Sardelové řezy
  • 120 g Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2419 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 53.1 mg
  • Draslík 1125.3 mg
  • Vláknina 11391.3 mg
  • Vitamín A 11391.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Polovinu jich nasypeme na cibuli a poklademe ančovičkami. V jogurtu rozšleháme všechno koření, ochutíme mírně solí a zalejeme směsí ančovičky. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme, posypeme strouhankou, pokapeme olejem z konzervy. Ve vyhřáté troubě necháme zapéct do křupava.

Komentáře k receptu