Omeleta s hlávkovým zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 257.8 mg
  • Draslík 259.2 mg
  • Vláknina 7489.8 mg
  • Vitamín A 7489.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlávkové zelí nadrobno nakrájíme.

  • 2

    V míse smícháme mouku se žloutky, solí, pepřem a mlékem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec přidáme nakrájené zelí. Znovu opatrně promícháme.

  • 3

    Na pánvi na rozehřátém oleji postupně upečeme z těsta 4 omelety.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborymi.

Komentáře k receptu