Calzone zeleninová
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 50 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Droždí
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Vývar zeleninový
 - 1.5 dl Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 3 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 583 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 421.3 mg
 - Vláknina 9567.5 mg
 - Vitamín A 9567.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nasypeme mouku, přidáme kvasnice, vývar, cukr, protlak a vypracujeme těsto. Poté těsto zpracujeme na vále, vložíme do čisté olejem vymazané mísy a necháme hodinu kynout.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme nasekanou cibuli 3 minuty. Vmícháme rozetřený česnek, špenát, rajčata, kukuřice a 4 minuty vaříme. Přidáme rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme oválnou placku a průměru 18 cm.
 - 
                                4
Na polovinu každé placky dáme čtvrtinu náplně a navrch sýr. Placky přeložíme, okraje stlačíme k sobě a potřeme ušlehaným vejcem.
 - 
                                5
Na vymazaný plech položíme calzonu a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.
 - 
                                6
Podáváme teplé.