Jablečný štrůdl

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 10 g Citronová kůra
  • 3 g Skořice mletá
  • 20 g Cukr moučkový
  • 3 g Koření perníkové
  • 15 g Mandle plátky
  • 60 g Mandle plátky
  • 500 g Tažené těsto
  • 125 g Hrozinky
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 4405.8 mg
  • Vitamín A 4405.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: smícháme oloupaná, nastrouhaná jablka s citronovou kůrou a šťávou, cukrem, perníkovým kořením, skořicí, hrozinkami a mandlemi.

  • 2

    Jeden plát závinového těsta lehce potřeme rozehřátýma máslem. Pokryjeme zbývajícími pláty těsta, každý potřeme máslem. Těsto posypeme strouhankou. Prostředek těsta pokryjeme jablečnou náplní.

  • 3

    Těsto zavineme tak, aby byla náplň dobře uzavřená, na plech a ohneme do tvaru podkovy.

  • 4

    Povrch závinu potřeme rozehřátým máslem a posypeme mandlemi. Pečeme 40-45 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova.

Komentáře k receptu