Pečené broskve s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 734.5 mg
 - Vláknina 15954 mg
 - Vitamín A 15954 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.
 - 
                                3
Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.
 - 
                                4
Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.