Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Broskve
  • 300 g Jahody zahradní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy lískové
  • 40 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 10 g Zázvor mletý
  • 3 g Skořice mletá
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 577.9 mg
  • Vláknina 12191.5 mg
  • Vitamín A 12191.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.9 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na kousky. Spolu se zázvorem, cukrem a 2 lžícemi vody dáme na pánev a povaříme 2 minuty, jen co se cukr rozpustí. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  • 2

    Oříšky nasekáme a promícháme v míse s moukou, cukrem a skořicí, nakonec zapracujeme nakrájené máslo, aby vznikla drobenka.

  • 3

    Do zapékacích misek dáme porci ovocné směsi, zasypeme ořechovou drobenkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.

  • 4

    Po vytažení z trouby necháme několik minut odpočinout a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu