Banánový koláč s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 30 g Čokoláda na vaření
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 275 g Sušenky zázvorové
  • 400 ml Mléko zahuštěné neslazené Tatra
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Banány
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1026 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 397.8 mg
  • Vláknina 6113.3 mg
  • Vitamín A 6113.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo, přidáme rozdrcené sušenky a promícháme. Namačkáme na dno a na stěny formy. Vychladíme, až hmota ztuhne.

  • 2

    Do pánve dáme máslo a cukr. Za občasného míchání zahřejeme, až se máslo rozehřeje a cukr rozpustí. Přidáme kondenzované mléko a za stálého míchání zahřejeme, skoro k varu. Mírně vaříme asi 5 minut. Náplň nalijeme do formy. Dáme do chladničky a necháme vychladnout, až karamelová náplň ztuhne.

  • 3

    Karamelovou náplní pokryjeme stejnoměrně nakrájené banány. Potřeme ušlehanou šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou. Podáváme chlazené.

Komentáře k receptu