Vařené kuře s vaječnou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Mrkev kořen
  • 10 g Shiitake houby
  • 80 g Cibule
  • 18 g Cukr krupice
  • 16 g Ginkgo
  • 14 g Cibulka jarní
  • 8 g Česnek
  • 13 ml Olej stolní
  • 45 ml Omáčka sójová
  • 5.5 ml Sirup zázvorový
  • 16 ml Olej sezamový
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 305.5 mg
  • Draslík 718.1 mg
  • Vláknina 1699.6 mg
  • Vitamín A 1699.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřete vyjmeme vnitřnosti, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší obdélníkové kousky. Houby namočíme na hodinu do vody, usušíme je promnutím v utěrce, odřízneme jim nožičky a nakrájíme na stejně velké kousky, jako jsme nakrájeli kuřecí maso. Mrkev oloupeme a nakrájíme na čtverečky 3 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší obdélníčky. Plod Ginkgo orestujeme na troše oleji po dobu 2 minut a poté oloupeme. Vejce rozklepneme na pánev s trochou oleje a necháme ztuhnout vcelku, poté jej nakrájíme na kosočtverečky, ty odložíme na konečnou ozdobu. Ingredience na kořenící omáčku smícháme.

  • 2

    Ve vroucí vodě necháme kuřecí kousky vařit 2 minuty, aby se maso lépe očistilo. Poté kousky kuřete vyjmeme a dáme do hrnce s vodou, ve které jsme rozmíchali polovinu připravené kořenící omáčky a přivedeme vodu s omáčkou a kuřetem k varu. Po dosažení bodu varu vaříme kuře na mírnějším ohni dalších 20 minut. Po těchto 20 minutách přidáme k masu zbytek kořenící omáčky a vaříme dalších 10 minut. Po této době přisypeme k vařícímu se pokrmu kousky mrkve, cibule a hub, vaříme už jen 10 minut. Když vývar zhoustne, přisypeme orestované plody Ginkgo a dusíme 3 minuty za stálého polévání, aby se plody Ginkgo leskly. Hotový pokrm servírujeme teplý, ozdobený kousky připraveného vejce.

Komentáře k receptu