Velikonoční kopřivová nádivka se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Šunka dušená
  • 120 g Kopřiva
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 50 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1995 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 481.4 mg
  • Draslík 215.8 mg
  • Vláknina 10379 mg
  • Vitamín A 10379 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 544.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na nudličky, česnek utřeme, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, kopřivy spaříme a jemně nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    V míse přelijeme rohlíky mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky. Na másle osmažíme slaninu s cibulí, přimícháme šunku a orestujeme. Necháme vychladnout a přimícháme k rohlíkům. Přidáme kopřivy, petrželovou nať, česnek, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného prosátou strouhankou. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba půl hodiny.

  • 3

    Nádivku servírujeme teplou.

Komentáře k receptu