Vepřové ledvinky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Jíška instantní
  • 40 g Olej rostlinný
  • 120 g Paprika červená
  • 600 g Vepřové ledvinky
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1363 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 526.5 mg
  • Draslík 697.4 mg
  • Vláknina 6417.5 mg
  • Vitamín A 6417.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme.

  • 3

    Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny.

Komentáře k receptu