Vepřové ledvinky na paprice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1363 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 526.5 mg
- Draslík 697.4 mg
- Vláknina 6417.5 mg
- Vitamín A 6417.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.6 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky. 
- 
                                2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme. 
- 
                                3Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        