Plněné zapečené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Smetana zakysaná 14%
  • 8 ks Brambory
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 541.7 mg
  • Draslík 832.6 mg
  • Vláknina 8168 mg
  • Vitamín A 8168 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké brambory ve slupce přelijeme vroucí vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Poté je scedíme, necháme zchladnout, oloupeme je, rozpůlíme a opatrně vydlabeme.

  • 2

    Do každé půlky vejce dáme lístek másla, rozklepneme vejce a brambory opatrně přeneseme do pekáče, který jsme vymazali sádlem. Zapékáme v předehřáté troubě, až se vejce srazí. Poté je zasypeme strouhaným sýrem a dopečeme, až sýr zezlátne.

  • 3

    Brambory servírujeme se lžičkou kysané smetany a posypané jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu