Pilaf s kuřetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 606.5 mg
 - Vláknina 6877.3 mg
 - Vitamín A 6877.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kostičky. Obrané kosti vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme zeleninu, následně přibližně hodinu a půl vaříme na mírném ohni. Vývar proté scedíme a kosti i zeleninu vyhodíme.
 - 
                                2
Ve wok pánvi rozpustíme máslo, vložíme kuře, lehce osmahneme. Přidáme cibulku, špetku soli, pepře a ještě chvilku ponecháme na mírném ohni. Poté přendáme do hrnce, přidáme zázvor, 125 ml vývaru, rozpálíme plotnu na nejvyšší teplotu a přivedeme do varu. Za občasného míchání vaříme, dokud zázvor nezměkne. Přidáme meruňky. Ve 250 ml vývaru připravíme rýži. Přiklopíme pokličkou, opět přivedeme k varu a vaříme do měkka. Pak už jen smícháme rýži spolu s kuřecí směsí a podáváme.