Rychlý litý perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Med včelí
  • 280 g Mouka žitná bílá
  • 180 g Cukr krupice
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 20 g Koření perníkové
  • 80 g Mandle plátky
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 3.8 mg
  • Vláknina 3701.7 mg
  • Vitamín A 3701.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med s cukrem ohřejeme a smícháme s ostatními přísadami na těsto. Těsto má být nepříliš husté ani příliš řídké, aby se při pečení netvořil brousek.

  • 2

    Plech s okrajem (nebo pekáč) vyložíme pečícím papírem. Rozetřeme těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Vychladlý perník nakrájíme na řezy a uchováváme v těsnící plechové krabici.

Komentáře k receptu