Velikonoční omeleta s karotkou a cukrovým hrachem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 160 g Karotka
  • 160 g Hrachové lusky
  • 25 g Solamyl - bramborový škrob
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 160 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 417.4 mg
  • Draslík 397.8 mg
  • Vláknina 6074.5 mg
  • Vitamín A 6074.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme si máslo a za stálého míchání do něj vmícháme mouku a usmažíme si světlou jíšku.

  • 2

    Karotku nakrájíme na nudličky, hrachové lusky překrájíme. Do vroucí vody vložíme lusky, pět minut povaříme, poté přidáme karotku a vaříme doměkka. Vývar ze zeleniny přecedíme do rendlíku s jíškou a rozšleháme. Zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Do vývaru s jíškou zašleháme smetanu, přidáme sůl, pepř a alespoň 15 minut povaříme na mírném plameni. Poté vmícháme okapanou zeleninu.

  • 3

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Pažitku jemně nasekáme. V míse ušleháme pevný sníh z bílků, vmícháme rozšlehané žloutky s citronovou šťávou, vmícháme Solamyl, pažitku, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omelety usmažíme současně na másle na dvou pánvích.

  • 5

    Omelety přeložíme a servírujeme pokladené zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu