Vaječná pomazánka s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 120 ml Omáčka tatarská
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 16 plátek Veka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 387.5 mg
  • Draslík 189.2 mg
  • Vláknina 588.1 mg
  • Vitamín A 588.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a nastrouháme najemno, česnek utřeme se solí, pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    V míse utřeme ustrouhaná vejce se smetanou a tatarskou omáčkou. Přimícháme česnek, pažitku, pepř a dobře promícháme.

  • 3

    Pomazánku servírujeme s plátky veky opečené v toastovači.

Komentáře k receptu