Pizza čtyř ročních období

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Klobása Chorizo
  • 25 g Houby sušené
  • 45 g Artyčoky
  • 25 g Mozzarella
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 2 kávová lžička Kapary
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Ančovička - filety
  • 4 ks Olivy černé
  • 6 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1987 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 47.8 mg
  • Draslík 559.7 mg
  • Vláknina 16363.5 mg
  • Vitamín A 16363.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje. Necháme přikryté kynout 10 minut na teplém místě, poté pizzu potřeme rajčatovou omáčkou až téměř k okraji.

  • 2

    Čtvrtinu pizzy poklademe plátky klobásy, další houbami, třetí artyčoky a poslední mozzarellou a ančovičkami. Navrch dáme kapary, bazalku a olivy, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu