Skopový hřbet na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Skopový hřbet
  • 60 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Brambory vařené
  • 50 g Olej rostlinný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 368.6 mg
  • Vláknina 4405 mg
  • Vitamín A 4405 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet vcelku osolíme, potřeme česnekem a v pánvi osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Porcovat budeme až nakonec, kdy budou kosti měkčí. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, v pekáčku ji rozškvaříme, přiložíme hřbet, zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme pár kuliček pepře a za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.

  • 2

    Upečený hřbet u kosti nařízneme, kost přesekneme, takto následně rozporcujeme celý hřbet na šest dílů. Šťávu v pekáčku vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a krátce povaříme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu