Brambory zapékané se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Sýr Čedar
  • 50 g Mozzarella
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pórek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 39.9 mg
  • Draslík 726.3 mg
  • Vláknina 9858 mg
  • Vitamín A 9858 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 238.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory 10 minut, poté necháme okapat. Brambory nakrájíme na plátky a pokládáme je do ohnivzdorné misky, pokryjeme je trochou nakrájeného pórku, česneku, sýra a petrželky. Osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.

  • 2

    Smícháme smetanu, mléko, sůl, pepř a přelijeme přes brambory. V předehřáté troubě pečeme brambory 75 minut při teplotě 160 stupňů.

  • 3

    Ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu