Mandlové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle plátky
  • 125 g Roketa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 291.9 mg
  • Vláknina 4787.8 mg
  • Vitamín A 4787.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce nakrájíme na plátky a vaříme v hrnci s osolenou vodou 10 minut, poté je necháme okapat.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přisypeme do pánve plátky mandlí, brambory a kurkumu a smažíme 3 minuty za neustálého míchání. Poté vmícháme roketu.

  • 3

    Směs vyklopíme do ohnivzdorné misky, osolíme, opepříme, přelijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě 20 minut při teplotě 190°C.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu