Zelí čínské s citronem
Suroviny
- 500 g Zelí čínské
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1.25 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 320.9 mg
 - Vláknina 3547 mg
 - Vitamín A 3547 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy čínského zelí oddělíme od sebe a opláchneme je. Necháme okapat, nakrájíme na plátky široké 5 cm.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme ve woku, přidáme mletý zázvor, čínské zelí a smažíme 3 minuty, než začnou listy vadnout. Osolíme, přidáme cukr, promícháme a listy vyjmeme a dáme stranou. Přilijeme vodu a přidáme citronovou kůru. Přivedeme k varu.
 - 
                                3
Smícháme solamyl s citronovou šťávou a uděláme pastu. Přidáme ji do woku a 1 minutu vaříme.
 - 
                                4
Vrátíme listy zelí do woku a obalíme je v omáčce.
 - 
                                5
Ihned podáváme.