Salát z čínského zelí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí čínské
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 335.8 mg
  • Vláknina 3916.3 mg
  • Vitamín A 3916.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené zelí na nudličky osolíme a necháme odležet.

  • 2

    Připravíme si nálev: orestujeme cibulku na olivovém oleji, přidáme vodu, ocet, sůl a pepř. Přivedeme k varu, ale nevaříme.

  • 3

    Až nálev zchladne, smícháme jej se zelím.

Komentáře k receptu