Mung dhál suchý
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Česnek
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 5 ks Chilli paprička
 - 6 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 474 mg
 - Vláknina 25211.8 mg
 - Vitamín A 25211.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku propereme pod studenou tekoucí vodou a dáme do pánve. Přidáme zázvor, koriandr, mletý kmín, rozetřený česnek, mleté chilli a promícháme. Zalijeme vodou, aby byla čočka ponořená a vaříme, dokud není měkká. Osolíme a přendáme do nádoby, ve které ji budeme podávat. Udržujeme v teple.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme chilli papričky, bílý kmín a osmahneme.
 - 
                                3
Baghár nalijeme na čočku a podáváme.