Hovězí maso na kari s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí svíčková
  • 30 g Thajská bazalka
  • 250 g Bambusové výhonky
  • 800 ml Kokosové mléko
  • 2 kávová lžička Kari pasta
  • 4 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Cukr palmový
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1014.8 mg
  • Vláknina 3519.3 mg
  • Vitamín A 3519.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky silné asi 1 cm. Zelenou chilli papričku opláchneme, osušíme a odstraníme z ní semínka. Poté její dužinu nasekáme na drobné kousky. Omyjeme a osušíme také thajskou bazalku a bambusové výhonky. Výhonky nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1 cm.

  • 2

    Do připraveného woku vložíme kari pastu a zahřejeme ji. Z povrchu kokosového mléka sebereme smetanu a přidáme ji do woku. Vaříme ji, až se na povrchu tekutiny ve woku objeví žlutá vrstva.

  • 3

    Posypeme kurkumou, přidáme do pánve pokrájené maso, 2/3 listů thajské bazalky. Posypeme palmovým cukrem a vlijeme 1/2 kokosového mléka. Povaříme 4 minuty, a poté do pánve nalijeme ještě zbylé kokosové mléko.

  • 4

    Vložíme nasekanou chilli papričku společně s bambusovými výhonky a dusíme ještě po dobu dalších 4 minut. Nakonec zakápneme rybí omáčkou, osolíme, opepříme a nasypeme zbylou posekanou bazalku.

Komentáře k receptu