Hovězí maso na červené kari - Sasazu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Zázvor celý
  • 30 g Bazalka
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 70 ml Omáčka ústřicová
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Thajský lilek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Kokosové mléko
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2261 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 2056 mg
  • Bílkoviny 482 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 2132.6 mg
  • Draslík 919.2 mg
  • Vláknina 108305 mg
  • Vitamín A 108305 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek očistíme, po délce rozřízneme na půl a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na kousky.

  • 2

    Česnek spolu a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem drobně nakrájíme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravenou cibuli, česnek, zázvor a vše spolu zlehka orestujeme. Potom přidáme červenou kari pastu a povaříme přibližně 3 minuty. Do hrnce vlijeme kokosové mléko, cukr, ústřicovou omáčku, nakonec sojovou omáčku. Přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Krevety vyloupneme, maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je do vařící se omáčky. Do hrnce dáme také osmažené kousky lilku a pokračujeme dalších 10 minut ve vaření, potom stáhneme z ohně.

  • 5

    Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře. Na každou porci nakrájíme listy bazalky, chilli papričky a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře k receptu