Hovězí ledvinky se sezamovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí ledviny
  • 20 g Zázvor celý
  • 50 g Sezam - semena
  • 46.96 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 616.5 mg
  • Draslík 557.5 mg
  • Vláknina 3360 mg
  • Vitamín A 3360 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí ledvinky nakrájíme na maximálně 3 mm silné plátky. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme na drobné kousíčky. V misce smícháme rýžový ocet a sójovou omáčku, přidáme cukr, posekaný zázvor a česnek a směs dobře vmícháme do pokrájeného masa.

  • 2

    V další míse ušleháme bílky společně se škrobem až vznikne tuhá pěna, do níž opatrně vmícháme sezamová semínka.

  • 3

    Přichystáme si wok, ve kterém si rozpálíme arašídový olej. Plátky ledvinek zlehka obalíme v pěně z bílků a vhodíme na rozpálený olej a 3 minuty restujeme. Maso opatrně vyndáme sběračkou z woku, necháme okapat a ihned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu