Hovězí ledvinky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí ledviny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 516.7 mg
  • Draslík 353.5 mg
  • Vláknina 621.2 mg
  • Vitamín A 621.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody a tuk. Ledvinky poté nakrájíme na tenké plátky a vypereme v několika vodách. Necháme řádně okapat.

  • 2

    Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme koření a ledvinky. Dusíme ve vlastní šťávě přikryté, později je mírně podléváme.

  • 3

    Jakmile ledvinky změknou, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou a opražíme do hnědé barvy. Poté znovu podlijeme, osolíme a podáváme. Pokud chceme změnu, šťávu zalijeme kyselou smetanou.

Komentáře k receptu