Rajčatové čatní na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Víno portské
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 986.8 mg
  • Vitamín A 986.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Přidáme chilli koření, worcesterskou omáčku a cukr. Zakryjeme, případně mírně podlejeme a dusíme cca 30 minut. Poté propasírujeme přes cedník.

  • 2

    Rozpálíme máslo, osmahneme na něm mouku a přidáme rajčatový protlak. Mícháme a zahříváme do zhoustnutí. Poté vmícháme směs cibule s česnekem a přilijeme portské víno. Dle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu