Rajčatové čatní s česnekem a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 12 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 0.5 hrnek Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 449.5 mg
  • Vláknina 4545.2 mg
  • Vitamín A 4545.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek utřeme a v malém množství vody povaříme s rajčaty, kořením, cukrem a solí doměkka.

  • 2

    Poté přlijeme ocet, přidáme rozinky a vaříme dál do zhoustnutí. Rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uchováme na další použití.

Komentáře k receptu