Zelí Kološvár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 15 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 500 g Zelí kysané
  • 500 g Vepřová plec
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Klobása debrecínská
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 240.1 mg
  • Draslík 576.2 mg
  • Vláknina 7423.3 mg
  • Vitamín A 7423.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme kysané zelí a zakryté pozvolna necháme dusit do poloměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme.

  • 2

    Do máslem vymazaného pekáče dáme vrstvu zelí, na něj přijdou plátky osolených vajec a klobásy, další vrstvou je dušená osolená rýže a znovu vrstva zelí. Jako poslední rozložíme vepřové plátky, zalijeme smetanou a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 45 minut.

Komentáře k receptu