Zapečená kapusta na maďarský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Vepřové maso pečené
  • 150 g Klobása Dunajská
  • 200 g Strouhanka
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 g Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1149 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 491.5 mg
  • Vláknina 6600 mg
  • Vitamín A 6600 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu opláchneme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme na 10 minut vařit v osolené vodě, necháme na cedníku okapat.

  • 2

    Rýži propláchneme a dáme vařit asi na 10 minut, jen aby byla poloměkká.

  • 3

    Pekáč vymažeme sádlem, na jeho dno rozložíme listy vařené kapusty, na ně nasypeme na kostičky nakrájené pečené maso a zalijeme smetanou. Další vrstva budou opět kapustové listy a na ně rozložíme rýži a plátky klobásy, zalijeme rozpuštěným sádlem. Takto opakujeme rozvrstvení, až navrch přijdou kapustové listy, které bohatě posypeme strouhankou a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu