Růžičková kapusta zapečená s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta růžičková
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 5.7 mg
  • Vláknina 8683 mg
  • Vitamín A 8683 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Kapustičky opečeme v kastrole na části másla, osolíme, opepříme a promícháme s těstovinami.

  • 4

    Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou zapékací mísu. Povrch zakapeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu