Špenát česnekový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Citronová tráva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1279.3 mg
  • Vláknina 10005 mg
  • Vitamín A 10005 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hmoždíři rozdrtíme oloupaný česnek a dáme stranou. Citronovou trávu nasekáme a též dáme stranou.

  • 2

    Ze špenátu odstraníme stonky, propláchneme špenátové listy a necháme okapat.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme podzemnicový olej, přidáme česnek, citronovou trávu a 30 vteřin smažíme, přidáme špenátové listy, osolíme a smažíme, dokud listy nezvadnou. Vmícháme do směsi třtinový cukr, sójovou omáčku a 4 minuty vaříme.

  • 4

    Česnekový špenát podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu