Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí plec
  • 300 g Játra jehněčí
  • 120 g Strouhanka
  • 100 g Cibule
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Bramborová kaše
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1679 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 406.1 mg
  • Draslík 1040.5 mg
  • Vláknina 4791.7 mg
  • Vitamín A 4791.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Játra umeleme, osolíme, opepříme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme k játrům. Přimícháme vejce, cibuli a vymícháme nádivku, kterou naplníme kapsu. Maso uzavřeme, zpevníme párátky nebo zašijeme.

  • 2

    V pekáčku rozškvaříme slaninu, přiložíme maso, podlijeme vývarem, potřeme máslem, osolíme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. Maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.

  • 3

    Upečené maso s nádivkou naporcujeme, doplníme bramborovou kaší a podáváme.

Komentáře k receptu