Slepičí vývar se ztracenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bujón slepičí
  • 4 plátek Veka
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 94 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V litru vody uvaříme slepičí bujón, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Plátky veky potřeme máslem a po obou stranách osmažíme dozlatova.

  • 2

    Osmažené plátky veky rozdělíme do hlubokých talířů, na každý plátek opatrně rozklepneme vejce, pomalu přelijeme vroucím slepičím vývarem, přesypeme sýrem a petrželovou natí. Hned podáváme.

Komentáře k receptu