Slepičí vývar s masem a nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 10 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.1 g Nové koření celé
  • 800 g Slepice
  • 0.1 g Pepř černý celý
  • 170 g Nudle vaječné
  • 1800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 213.2 mg
  • Vláknina 2233.6 mg
  • Vitamín A 2233.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.

  • 2

    Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.

  • 3

    Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.

  • 4

    Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.

  • 6

    Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.

  • 7

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu