Jehněčí jehla se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Cibule
  • 500 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 400 g Špenát mražený
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 904 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 307.6 mg
  • Vláknina 2255 mg
  • Vitamín A 2255 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1225.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kousky, osolíme a zabalíme do plátků anglické slaniny. Napichujeme na jehlu střídavě s kousky papriky a cibule. Smažíme na pánvi a dopečeme v troubě.

  • 2

    Mezitím na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme rozmražený špenát (můžeme použít i čerstvý). Zalijeme smetanou, podusíme, dokořeníme solí a pepřem.

Komentáře k receptu