Turecký jehněčí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 220 g Cibule
  • 600 g Jehněčí maso
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana zakysaná 14%
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 283.5 mg
  • Draslík 382.6 mg
  • Vláknina 5414 mg
  • Vitamín A 5414 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1146.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně

  • 2

    podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme.

Komentáře k receptu