Šumavské jehněčí řízky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 45 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 236.7 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 600 mg
- Vitamín A 600 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné maso v ní povaříme 12-15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. 
- 
                                2Po vychladnutí maso nakrájíme na porce, které potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        