Rádžpútský pečený chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Karamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 120.1 mg
  • Vláknina 2202.3 mg
  • Vitamín A 2202.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v mléce, poté vmícháme všechny ostatní ingredience. Mouku přidáme až nakonec. Vypracujeme těsto a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 2

    V rozpálené troubě pečeme cca 15-20 minut. Poté vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu