Bramborovo-klobásové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 856.4 mg
 - Vláknina 11629 mg
 - Vitamín A 11629 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Zatímco se brambory vaří, dáme do mísy nasekanou petrželku, vejce, sůl, pepř, majoránku, cibuli a nadrobno nakrájenou dunajskou klobásu.
 - 
                                2
Uvařené brambory slijeme, důkladně rozmačkáme a přidáme do mísy. Všechny suroviny dokonale prohněteme, z hmoty vytvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.