Noky se zelím a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1595 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 451.7 mg
 - Vláknina 8250 mg
 - Vitamín A 8250 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Noky dáme ohřát na napařovač do hrnce s vodou a 1 lžící oleje.
 - 
                                2
Zatím v kastrolu rozpálíme sádlo, na něj vložíme nakrouhané zelí a restujeme za stálého míchání, až změkne. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Ohřáté noky přidáme k orestovanému zelí, osolíme, promícháme, rozdělíme na jednotlivé porce a přelijeme horkou slaninou i se škvarečky.