Mléčná pohanková kaše s perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 210 g Pohanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 1.9 mg
  • Vláknina 350 mg
  • Vitamín A 350 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1566.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku přebereme, dobře promyjeme v horké vodě a v sítu ji necháme okapat. Dáme ji hrnce, zalijeme 5 dl mléka, přimícháme 0.5 lžičky soli a pomalu vaříme. Přibližně za 15 minut začne pohanka houstnout, potom pomalu přilijeme dalších 5 dl mléka a vaříme pohanku doměkka dalších 15-20 minut.

  • 2

    Do pohankové kaše přimícháme cukr. Perník nastrouháme. V rendlíku roztopíme máslo. Kaši rozdělíme do talířů, porce polijeme lžící másla, posypeme skořicový cukrem, perníkem a podáváme.

Komentáře k receptu