Salát z jarní kopřivy s popencem a ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kopřiva
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 7 ks Ředkvička
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Popenec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 48 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 271.2 mg
  • Vláknina 8417.8 mg
  • Vitamín A 8417.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní mladou kopřivu omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. Omyjeme pod tekoucí vodou bylinku popenec, ze snítek otrháme lístky a přidáme ke kopřivám. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. V míse smícháme kopřivové lístky s popencem a ředkvičkami.

  • 2

    Připravíme si zálivku: do misky dáme 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 2 špetky soli, 2 špetky bílého pepře a lžičku cukru. Zálivku důkladně promícháme s 2-3 lžícemi vody, přelijeme salát a znovu promícháme.

Komentáře k receptu