Alžírské kuře s mandlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 103 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 669.5 mg
- Vláknina 2159.8 mg
- Vitamín A 2159.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a zprudka opečeme v kastrole na oleji po všech stranách. Potom maso opepříme, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí, oloupanými mandlemi, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka a podle potřeby mírně podléváme vodou. 
- 
                                2K měkkému masu přidáme vařenou nebo dušenou rýži a společně podusíme ještě několik minut. Porce kuřete okořeníme koriandrem, posypeme nasekanou petrželkou a ochutíme citronovou šťávou. 
- 
                                3Můžeme podávat s čerstvou zeleninou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        